Pięknie pachnie, ktoś coś gotuje. Czy już wiesz, co dziś będzie na obiad? Może spaghetti, a może mielone? Różni ludzie, różne potrawy. Czosnek, król polskich przypraw.
Najwyższy czas pomyśleć o zdrowiu
Zastosowanie czosnku jest ogromne, przetwory, dania gorące i zimne. Wiele osób, które nie gotują często niespodziewanie odkrywają smak czosnku. Niezbyt przyjemny jednak przy głębszym poznaniu okazuje się całkiem znośny i jadalny. Warzywo o niezbyt ładnym zapachu może być doskonałym źródłem wielu witamin. Naturalny antybiotyk, bardzo dobrze rozpowszechniony w Polsce zabija wiele bakterii i wirusów, które możemy napotkać na swojej drodze.
Jesień zbliża się coraz większymi krokami, zaczną pojawiać się gorsze i lepsze dni niespodziewanie dopada nas przeziębienie, w te chwile pomocny okazuje się czosnek. Działanie przecie bakteriom to krok dla własnego zdrowia. Warto wzmocnić własny organizm, by móc cieszyć się jesiennymi spacerami oraz śnieżnym szaleństwem. Nikt nie lubi gdy leje się z nosa, kaszle a na dodatek łamie w kościach. Czosnek to obowiązkowe warzywo w Twojej piwniczce a przepis na syrop wzmacniający powinien być pod ręką.
Najnowsze komentarze